odling året runt

Mindme Berga backe

Odling året runt

Mindme Berga backe

Vår verksamhet på Berga backe har funnits i många år, likaså vår odlingsverksamhet i Danderyd.

Det var vår första stadsträdgård. Första året handlade mest om att försöka få något att växa och hålla ogräset borta. Redan året efter fick vi en fantastisk skörd av allt från sallad, morötter, dahlior till solrosor. Engagemanget från våra deltagare var och är minst sagt stort.

Odling året runt

Vår ambition har varit och är att odla året runt. Det finns utmaningar, särskilt november – februari och ibland blir det inte som vi tänkt och planerat. Då får vi börja om igen. Vi odlar både inomhus på Berga backe och utomhus i vår stadsträdgård. I år har vi på nytt frön färdiga och lökar beställda. Nu börjar förodling, våren kommer och sommaren är (snart) här.

Sommaren i stadsträdgård

Sommaren är själva höjdpunkten i vår stadsträdgård. Flera växter är väletablerade och ettåriga planteras årligen när det är tid för det. I juli förra året hade första sommarskörden skett och det var tid att plantera snabbväxare såsom sallad, ärtor, bönor och sommarblommor.

Sommarblommor är ett naturligt inslag i våra odlingar. Det kan vara rosenskära, ringblomma och vallmo men även många andra sorter. Luktärter är ett måste.

Förra året var det många varma härliga dagar i stadsträdgården. Det var även sköna kvällar där korttidsgrupperna kunde besöka trädgården för utomhusaktiviteter.