mindme art

Konstvärlden

MINDME ART

Konstvärlden

Det senaste året har varit minst sagt annorlunda även i konstvärlden. AI och olika digitala plattformar har etablerat sig. Gallerier, museum, auktionshus har ställt om mycket av sin verksamhet till digitala alternativ.

Mindme tar del av konstvärlden på flera olika sätt, exempelvis Gagosians kvartalsvisa utgåva av Gagosian Quarterly, Artlover Magazine, livesänd guidad visning från Moderna museet mm. Vi har flera spännande samarbeten och projekt på gång under 2021.

Före och efter Covid-19

När det här skrivs håller Liljewalchs stängt tills vidare, Moderna museét håller stängt men genomför onlinevisningar. Art Basel har flyttat fram sin Basel show till september. Vi får helt enkelt se vad som händer framöver.

Digital utveckling

Framtiden är oviss men som redan nämnts har den digitala utvecklingen skett med hög hastighet. Användning av sociala medier har ökat kraftigt, online visningsrum har blivit vardag. Det är ett bra alternativ men frågan är om det ersätter möjligheten att se konstverk på plats.

AI har börjat få en plats även i konstvärlden på samma sätt som i vårt samhälle i stort. Vi genomförde en kurs i slutet av 2020 vid Sothebys Institute of art inom Artificiell Intelligence och hur det påverkar konstvärlden. Det ska bli mycket spännande att vara en del av utvecklingen framöver.