mindme art

Konstvärlden

MINDME ART

Konstvärlden

Gallerier, museum, auktionshus har börjat öppna upp sin verksamhet.

Mindme tar del av konstvärlden på flera olika sätt, exempelvis Gagosians kvartalsvisa utgåva av Gagosian Quarterly, Artlover Magazine, livesänd guidad visning från Moderna museet mm. Vi har flera spännande samarbeten och projekt som pågår under 2021.

Före och efter Covid-19

Vi har fortfarande betydande begränsningar men hoppas på att det inom kort ska återgå till hur det var innan pandemin. Vi får helt enkelt se vad som händer framöver.

Digital utveckling

Den digitala utvecklingen sker med hög hastighet. Användning av sociala medier har ökat kraftigt, online visningsrum har blivit vardag. Det är ett bra alternativ men frågan är om det ersätter möjligheten att se konstverk på plats. Vi tror inte det.

AI har börjat få en plats även i konstvärlden på samma sätt som i vårt samhälle i stort. Vi genomförde en kurs i slutet av 2020 vid Sothebys Institute of art inom Artificiell Intelligence och hur det påverkar konstvärlden. Det ska bli mycket spännande att vara en del av utvecklingen framöver.