IDÉER - MÖJLIGHETER

Arbete kan se olika ut.


Vi arbetar med urban grön omsorg. Under året arbetar vi med odling och deltar i eller arrangerar olika evenemang. Vi passar även på att göra massor av roliga saker som utflykter och firar högtider. Hos oss finns möjlighet att arbetsträna, skaffa arbetserfarenhet och utvecklas. Du kan även ha extern praktik som ett steg mot öppna arbetsmarknaden. Hos oss finns även möjlighet till individuellt arbete utifrån önskemål, behov eller intressen.
Välkommen till oss.


GEMENSAMT ARBETE

Odling och projekt
Arbetsträning


Vår verksamhet bygger på arbete och arbetsträning. Vi arbetar utifrån säsong och i projektform. Målet är ökad självkänsla, självständighet och personlig utveckling. Men arbete kan se olika ut. Vi har olika förutsättningar. Du är med och bidrar med anpassade arbetsuppgifter och utför arbete utifrån dina individuella behov. Viktigt är att finna ett positivt sammanhang och en gemenskap.

INDIVIDUELLT ARBETE

Skapande och egna projekt
Kreativt arbete


Studion finns för vårt kreativa arbete. Vi arbetar efter säsong utifrån naturen och återbruk. Studion finns även för dig som vill arbeta med egna projekt. Att ha en strukturerad och fungerade vardag är vardagsglädje. Målet är att ge alla en möjlighet att vara en aktiv del av vårt samhället.
Individuellt arbete kan även innebär personlig utveckling eller stimulans. Det kan vara att ta körkort, skriva, träna arbetsminne eller skriva ett CV och personligt brev.VÄG TILL ARBETE

Extern praktik
Arbetserfarenhet


Vi har en arbetsinriktning med syfte att ge dig så mycket arbetserfarenhet som möjligt genom arbetsträning och arbetsintroduktion. Praktik kan vara en möjlighet att prova arbete och utvärdera din arbetsförmåga. Ett steg mot arbete. En stor del är integrerad i samhället genom praktikplatser. Vi vill vara en positiv lokal aktör och samverkar med olika företag och organisationer.

1Vem kan söka till daglig verksamhet?
Vi finns för dig som är 18 - 65 år och som inte studerar eller har ett arbete och som omfattas av LSS.
2Vem vänder sig Mindme till?
Hos oss finns personer med autism, autismliknande tillstånd och/eller lindrig utvecklingsstörning.
3Hur ansöker jag om plats?
Ta gärna kontakt med oss och kom på ett studiebesök. Du ansöker sedan till din hemkommun och till din LSS-handläggare om daglig verksamhet. Där anger du att du önskar komma till vår verksamhet.
4Hur många platser har ni på daglig verksamhet?
Mindme har idag 30 platser.
5Vilka kommuner har Mindme avtal med?
Vi är upphandlade i Stockholm, Danderyd, Solna, Sollentuna, Österåker, Vaxholm, Lidingö och Norrtälje. LOV gäller för Stockholm, Solna, Sollentuna och Täby. Övriga kommuner har avtal enligt LOU.

Tryggt och roligt

"Jag känner mig trygg och glad på Mindme.
Det är roligt att arbeta med andra och jag har uppskattat att få en praktik för att arbetsträna."
Ansök