Daglig verksamhet | Arbete och gemenskap

Tillsammans blir det enklare och roligare

Tomat stickling i burk vid kolonilott.

ARBETE KAN SE OLIKA UT

Vår verksamhet bygger på arbete och arbetsträning. Det ökar din självkänsla, självständighet och personlig utveckling. Men arbete kan se olika ut. Vi har alla olika förutsättningar. Det viktiga är att finna ett positivt sammanhang och en gemenskap som gör att livet blir roligt.

Massor av skjortor som hänger på klädställning på second-hand butik.

ARBETSERFARENHET

Vi har en arbetsinriktad inriktning med syfte att ge dig så mycket arbetserfarenhet som möjligt genom arbetsträning och arbetsintroduktion. En stor del är integrerad i samhället genom praktikplatser. Vi har även en arbetsinriktad daglig sysselsättning.

En fungerande vardag

Att ha en strukturerad och fungerade vardag är vardagsglädje. Vi har olika kunskaper och styrkor och tillsammans skapar vi en positiv arbetsplats som bidrar till bra saker.

Målet är att ge alla en möjlighet att vara en aktiv del av vårt samhället.

Vi har idag två verksamheter inom vår dagliga verksamhet: Trädgårdstider och Studion.

Flicka med famnen full av rabarber.

HÄLSA

Vi kombinerar arbete med möjlighet till positiva livsstilsval för god hälsa, fysiskt och psykiskt välbefinnande. Vi gör det genom olika former såsom promenader, simning och arbete på kolonilotten. Vi är nästan dagligen utomhus och har nära till vacker natur.

Skål med pasta och tomatsås.

MAT

Mat lagar vi varje dag i vår lokal. För dig som går hos oss heltid bjuder vi på lunchen om du väljer att äta vår mat. Det går också bra att ta med egen matlåda och värma.

Nybakade småkakor på ett galler med ett glas mjölk till.

GEMENSKAP

Hälsa innebär även gemenskap. Vi har After Work varje fredag, firar högtider, årstider, olika temadagar och födelsedagar. Vi gör utflykter och studiebesök utifrån intressen och vårt arbetsinnehåll.

Vill du veta mer?

Du är alltid välkommen att besöka oss för att veta mer. Kontakta oss så bokar vi en tid för dig att komma.

Välkommen till vår dagliga verksamhet

Trädgårdstider

Här finns möjlighet att gräva, plantera, vattna, rensa och städa. Men även att måla, spela kubb, läsa en bok eller snickra ett insektshotell.

Kom, var med och att odla på vår kolonilott! Möjligheternas trädgård. Vi odlar ätbart som grönsaker, en kryddträdgård och blomsterrabatter. Det vi odlar tillagar vi och bakar av. Vi tror på närodlat, att äta mer grönt och att kombinera nyttan med det vackra i sann Carl & Karin Larsson-anda. Vi vill också bidra till fler humlor, bin och fjärilar för att få ännu fler blommor, frukter och grönsaker i våra trädgårdar.

Vi började 2018 och kommer fortsätta inleda olika samarbeten för att utöka vad vi kallar Mångfaldens Trädgård. Vi gillar mångfald och vill att fler ska vara med.

  • Vi odlar i vår lokal, på vår kolonilott och i pallkragar på Södermalm
  • Deltar i Vårmarknad, Skördefest och Julmarknad
  • Skapande verksamhet kopplat till naturen

Studion och dess verksamhet

Studion är vår dagliga sysselsättning och finns för dig med större omsorgsbehov. Här följer vi året skiftningar och skapar utifrån säsong. Vi utgår alltid utifrån vad vi kan ta tillvara på naturen och återbruk.

Vi samarbetar med Trädgårdstider och deltar efter förmåga i olika projekt.

Baka, läsa och skapande kombineras med daglig promenader och utflykter.