AKTIVITET - AVKOPPLING

Tryggt och roligt.


Korttidsvistelse innebär att regelbundet ses för att umgås med andra. Mycket handlar om gemenskap och aktiviteter i våra egna lokaler som sällskapsspel, film och skapande verksamhet. Vi gör även utflykter som biobesök och besöker olika evenemang.


KVÄLLAR

Korttidsvistelse
utan övernattning


Korttidsvistelse i våra kvällsgrupper innebär att du kommer efter skolan med åker hem för att sova. Vi ses varje vecka.
Olika åldrar och temagrupper ses olika dagar. Vi är max 12 deltagare, men delar oftast upp oss. Det finns planerade aktiviteter, men du kan alltid välja efter eget önskemål.

HELGER

Korttidsvistelse
med övernattning


Regelbundet korttidsvistelse över året. Vi åker fredag till söndag till någon av våra gårdar utanför Norrtälje. Vi vistas i naturmiljö med stora möjligheter till avkoppling och aktivitet. Vi planerar tillsammans vistelsen och tar hänsyn till säsong, önskemål och behov.
Vi åker i olika grupper om max 6 deltagare.
KOLLO

Korttidsvistelse
under skollov


Klassikt kollo med vila och aktivitet i kombination. Målet är en positiv upplevelse att ta med hem. Vi vistas i naturmiljö utanför Norrtälje. Åk en eller flera veckor per år.
Då vi åker i små grupper finns möjlighet att utforma våra kolloveckor efter olika önskemål.
Under sommaren kan vi fiska, bada, spela spel, grilla och baka. Vi gör utflykter till Åland, skärgården, besöker djur och äter glass.
Under höst/vinter/vår går vi på bio, besöker café, spelar musik och sällskapsspel.

Jag vill vara med. Hur gör jag?

1Får vem som helst söka?
Nej, vår verksamhet är för dig som beviljats LSS och rätt insats i din hemkommun. Du ansöker om korttidsvistelse utanför det egna hemmet och den omfattning som du önskar. Osäker? Ta kontakt med oss så berättar vi mer.
2Vilka kommuner har Mindme avtal med?
Vi är upphandlade i Stockholm, Danderyd, Solna, Sollentuna, Österåker, Vaxholm, Lidingö och Norrtälje. LOV gäller för Stockholm, Solna, Sollentuna och Täby. Övriga kommuner har avtal enligt LOU.
3Hur lång tid tar det att få börja efter man ansökt?
Ansökningstiden beror på din hemkommun. De har vanligen upp till 3 månaders handläggningstid. När beställning kommit från LSS-handläggare brukar det gå bra att börja omgående.
4Är allt Korttidsvistelse?
Ja. Kvällar, helger och kollo är alla olika variationer på korttidsvistelse. Det som skiljer är omfattning och regelbundenhet.
5Hur vet jag vilken grupp som passar mig?
Vi är uppdelade utifrån ålder och intressen i mindre grupper. Ta kontakt med oss för att höra vilka grupper som är aktuella just nu.

Kvällsgrupper

Idag har vi grupper Tisdag, Onsdag och Fredag.
Torsdag är under uppstart.
Kom gärna på besök för att se vad som passar dig.
Ansök