Project Description

Danderyd

FaR

Fysisk aktivitet på recept
Nyfikna och glada personer på promenad i skogen

Danderyd

FaR

Fysisk aktivitet på recept

Rör dig mer och sitt still mindre. Vår kropp är gjord för rörelse oavsett fysisk förmåga och ålder. Vi får positiva hälsoeffekter av rörelse och det är aldrig för sent att börja.

Stillasittande ökar risken för flera sjukdomar. Fysisk aktivitet ger många fysiska fördelar samt positiva effekter på hjärnan. FaR står för fysisk aktivitet på recept vilket innebär att man får ett recept på en aktivitet som är anpassad till de förutsättningar och önskemål man själv har. FaR är en individuellt anpassad skriftlig ordination med utgångspunkt utifrån personens hälsotillstånd.

Det finns tyvärr inget högkostnadsskydd utan det är du själv som betalar för aktiviteten direkt till arrangören. Du som har ett FaR-recept kan få träna i våra grupper till rabatterat pris. Fysisk aktivitet på recept (FaR) skrivs ut av legitimerad sjukvårdspersonal. Du får då övergripande råd för hur du bör träna. Efter det är Mindme redo.

Vi har följande grupper:

Promenad och stavgång runt Ekebysjön
Träning på utegym
Löpning och jogging
Cirkelträning i naturen

Fråga din vårdgivare om FaR. För mer information om våra grupper, kontakta Susanna via mail susanna.limell@mindmeomsorg.se.

17:00-18:30

Måndag

Promenad runt Ekebysjön.

17:00-18:30

Torsdag

Träning på utegym.

13:00-14:30

Lördag

Cirkelträning i naturen.

Bilder