Project Description

Danderyd & Sollentuna

Mindmecraft

Positive power of social gaming
Minecraft värld

Danderyd & Sollentuna

Mindmecraft

Positive power of social gaming

Vi har nu egna Minecraftservrar. På Mindme får alla som vill vara med. 

Välkommen till Mindmecraft!

Vi bestämde att starta det här projektet efter att vi fått ta del av följande berättelse. ”När jag började spela Minecraft var det första gången jag inte kände mig annorlunda eller fel. För mig är det inte bara ett spel. Det är som en ny värld med massor av nya saker och allt är roligt. Jag spelar Minecraft när jag blivit mobbad i skolan. Här har jag mina kompisar, jag kan vara som jag är och klarar av att göra allt som andra gör. Försök förstå.”

Kanske är du helt nybörjare och skulle vilja prova Minecraft eller så har du spelat under hela tiden från 2011. Hos oss kan du bli bra på att spela Minecraft och bygga men du kan även få lära dig att bemästra Minecraft dvs hantera servrar, Redstone och annat avancerat inom Minecraft. Alla är välkomna och vi anpassar byggutmaningar och hjälp utifrån nivå!

Du väljer själv om du vill använda ditt eget konto eller ett av våra för att koppla upp dig mot servrarna. Vi har både Bedrock och Java vilket möjliggör att det går att nå servrarna från både datorer och konsoler. Det finns både Survival och Creative.

Om du är helt nybörjare får du självklart hjälp att komma igång. Vi börjar då från början med övergripande förklaring av Overworld, Nether och The end. Vi går vidare med centrala delar som rustning, syre, sömn, hälsa, erfarenhet och inventory. Du lär dig både crafting vilket innebär att skapa nya block och föremål från det du samlat in och gruvdrift vilket är hur man samlar block och gör om de till föremål.

Du lär dig att använda crafting table (arbetsbänk), furnace (ugn), torch (fackla), sword (svärd) och pickaxe (hacka). Vi går igenom hur du skapar ditt första hem, kommer igång med att samla mat exempelvis glödbär, potatis, meloner, äpplen och söta bär. Vi kan även hjälpa dig att skaffa sällsynta grejer som Totem of undying, Enchanted golden apple. Förresten, vilken mat behöver tillagas?

Vi tittar även på hur du bedriver jordbruk, uppfödning, odlar och skördar, upptäcker malmer, identifierar vänliga och fientliga mobs mm.

Andra saker som vi tittar mer på är havsmonument, byar, ruiner, fängelsehålor, djungeltempel, herrgårdar, förstörda portaler och övergivna gruvor. Även Nether måste nämnas särskilt och här lär vi oss om fort, Netherite, mobs, Bastionruiner och Nethers specifika biomes.

När du har kommit så långt så det är tid att besegra Enderdraken ger vi dig tips och råd. Du kommer tyvärr inte få ägget på våran Survivalserver för det finns bara ett och det går inte att framkalla fler.

Vi kan även ge ut speedrunning tips.

För dig med lite mer erfarenhet går vi exempelvis igenom flödare om du vill bygga en undervattensbas, hur du kan göra egna brygder, hur du skapar ett eget texturepack, skapar mods och övar upp PVP skills mm.

Starta Minecraft – tryck på spela –  multiplayer – add server – skriv in Mindmecraft.net eller Mindmecraft.com. Du kommer även få tillgång till Discord servern så att alla kan vara med och kommunicera. Självklart får ni vara med och påverka vilka världar, mods, texturepacks, plugins mm som ska finnas. 

Varför använder vi whitelist? Det är helt enkelt för att vi vill veta vilka som är på servern och där måste alla följa våra regler som bland annat innehåller nolltolerans mot mobbning.

Följ gärna mindmecraft på Facebook och Instagram. Länkar hittar du nedan.

Om ni har några Minecraftfrågor är det bara att skicka ett mail till fredrik@mindmeomsorg.se. Vill ni börja här kontaktar ni Malin Wiberg, telefon 0766-333707 eller malin.wiberg@mindmeomsorg.se

13:00-15:00

Daglig verksamhet

Vi bygger tillsammans och alla som vill får vara med. Det här innebär inte att man sitter själv vid en dator utan Minecraft används som ett socialt verktyg för att göra saker tillsammans.

16:00-20:00

Onsdag

Kvällsgrupp där Minecraft används som ett socialt verktyg. Vi bygger tillsammans.

17:00-21:00

Fredag

Alla som vill får vara med och bygga på vår värld. 

Här kommer vi publicera bilder från våra projekt som vi har tillsammans.