Project Description

sollentuna

Sollentuna

Daglig verksamhet
Glad person ler mot kameran och håller i en penna

Sollentuna

Sollentuna

Daglig verksamhet

Arbete kan se olika ut och vi kan finna vägar till arbetsmarknaden.

Här finner du vägar till olika former av arbete och en möjlighet att träffa andra i samma ålder för att umgås. Verksamheten i Sollentuna bygger på arbete och arbetsträning. Målet är ökad självkänsla, självständighet och personlig utveckling. Vi har alla olika förutsättningar och du är med och bidrar utifrån dina möjligheter. Vår uppfattning är att alla ska kunna må bra och vi tror på skapande och trädgård som en möjlighet. Verksamheten ska vara rolig och trygg.

Verksamheten finns i en kontorslokal som är i huvudsak rumsindelad. Det möjliggör enskilda arbetsrum samt rum med delade arbetsplatser. Därtill finns en öppen yta för gemenskap och möjlighet att inta måltid. Lokalen är nästan 400 kvm där vi har 15 platser daglig verksamhet. Det innebär att det är enkelt att hålla avstånd med tanke på Covid-19. Verksamheten är centralt belägen i närheten av villaområde, andra kontor, natur och Edsvikens vatten.

Busshållplats finns tillgängligt inom ca 50 meter. Med bussen kan man exempelvis åka till Mörby Centrum T-banestation, Sollentuna pendeltågstation eller Täby Centrum.

Det finns flera rum med interna praktikplatser där du kan prova på olika arbetsuppgifter exempelvis scanning uppdrag från olika ideella organisationer. Ett rum kommer vara avsatt för dig som vill ha hjälp med stöd och matchning för att finna en extern praktikplats. Båda formerna syftar till att på bästa sätt kunna utveckla din förmåga till arbete på den reguljära arbetsmarknaden där nästa steg exempelvis kan vara lönebidragsanställning eller trygghetsanställning.

När du börjar hos oss får du en mentor som arbetar tillsammans med dig. Ni upprättar en plan och ett schema där det framgår vad du kommer att göra på Mindme. Du får stöd i att introduceras till andra deltagare. Ni träffas sedan regelbundet för uppföljning. Du ska känna dig trygg.

Boka gärna ett besök så får du möjlighet att träffa oss, se verksamheten och vilka vi är. Vi har även möjlighet att genomföra digitala besök.

Välkommen till oss på Mindme.

08:00-16:30

Daglig verksamhet

Åldersgrupp: yrkesverksam ålder.

Bilder