Daglig verksamhet

En fungerande vardag som gör att du mår bra
Vår verksamhet bygger på arbete och arbetsträning, självständighet, hälsa och välmående, personlig utveckling samt att finna ett positivt sammanhang och en gemenskap. En strukturerad och fungerade vardag är vardagsglädje.

Arbete kan vara i många former
Vi har en arbetsinriktad profil med arbetsträning och arbetsintroduktion som till stor del är integrerad i samhället genom praktikplatser. Du har en kontaktperson som stödjer dig i ditt arbete. Vi har även en arbetsinriktad daglig sysselsättning. Målet är att ge alla en möjlighet att vara en aktiv del av vårt samhället.

Hälsa och välmående
Hos oss finns möjlighet till positiva livsstilsval för god hälsa, fysiskt och psykiskt välbefinnande. Vi gör det genom olika former såsom promenader, simning och arbete i trädgården. Du kan ha yoga och mindfulness för kroppskännedom och avslappning. Vi är nästan dagligen utomhus och har nära till vacker natur.

Hälsa innebär även gemenskap i form att vi firar högtider, årstider, olika temadagar och födelsedagar. Vi gör utflykter och studiebesök utifrån intressen och vårt arbetsinnehåll.

Möjligheternas trädgård
Kom, var med och att odla på vår kolonilott! Vi odlar ätbart som grönsaker, en kryddträdgård och blomsterrabatter. Det vi odlar tillagar vi och bakar av. Vi tror på närodlat, att äta mer grönt och att kombinera nyttan med det vackra i sann Carl & Carin Larsson-anda. Vi vill också bidra till fler humlor, bin och fjärilar för att få ännu fler blommor, frukter och grönsaker i våra trädgårdar. Här finns möjlighet att gräva, plantera, vattna, rensa och städa. Men även att måla, läsa en bok eller snickra ett insektshotell.

Vi kommer under 2018 även att inleda olika samarbeten för att utöka Mångfaldens Trädgård. Vi gillar mångfald och vill att fler ska vara med.