Loading...

Vi erbjuder

Arbetsinriktade och sociala tjänster inom LSS.
Hem / Vi erbjuder

Arbetsinriktad daglig verksamhet för dig med AST. Målet är ökad självständighet, delaktighet och gemenskap.

Malin Wiberg
Vårt erbjudande bygger på arbete och praktik, självständighet, hälsa och välmående, personlig utveckling samt sammanhang och gemenskap. Vi har en arbetsinriktad profil med arbetsträning och arbetsintroduktion som till stor del är integrerad i samhället genom praktikplatser. Vi har även en arbetsinriktad daglig sysselsättning.
Vi ger dig möjlighet att aktivt vara en del av samhället. Hos oss finns möjlighet till positiva livsstilsval för god hälsa, fysiskt och psykiskt välbefinnande. Vi gör det genom olika träningsformer såsom promenader, simning och fysträning. Vi har yoga och mindfulness varje dag för kroppskännedom och avslappning.

En miljö du känner dig trygg i gör det möjligt att umgås och ha roligt tillsammans med andra.

Fanny Moberg
Korttidsverksamhet i våra kvällsgrupper innebär att du kommer efter skolan men åker hem för att sova. Hos oss finns olika aktiviteter planerade utifrån mindre grupper. Ibland gör vi utflykter ex simmar, bowlar och besöker lekland. Vi lagar mat och äter middag tillsammans. Vår utbildade besökshund arbetar även i barngrupperna.
Vi har en spelgrupp som är mycket aktiva inom ex Minecraft. Vi har egna gamingservrar där vi tillsammans spelar och bygger. Andra tycker mycket om att laga mat, baka, bygga lego, titta på film och pyssla. Då vi har nära till utemiljöer är det lätt att vistas en stund utomhus.

Oavsett tema finns här en trygg och lugn miljö. Här finner du gemenskap med andra i samma ålder och liknande intressen.

Fanny Moberg
Korttidsverksamheten för ungdomar och unga vuxna planerar sitt innehåll efter deltagarnas intressen. Mycket handlar om gemenskap i våra egna lokaler ex sällskapsspel, film och kreativt arbete. Vi gör även cafébesök, går på bio och besöker andra evenemang. När vi inte går ut och äter lagar vi mat och äter middag tillsammans.
Här finns möjlighet att träffas spela Magic en kväll i veckan. Olika typer av spel är populärt i alla våra grupper. Då många är intresserade av samhälle och kultur uppsöker vi gärna teaterföreställningar och utställningar. Många kvällar blir det långa samtal om aktuella ämnen. Ibland gör vi sportaktiviteter som badminton och simmar.

Avkoppling och aktiviteter tillsammans med andra i samma ålder. Gemenskap i liten grupp.

Eva-Kristina Isakson
Korttidsverksamhet fredag till söndag i naturmiljö på Väddö utanför Norrtälje. Stora möjligheter finns till vila och avkoppling, men vi gör även aktiviteter utifrån säsong. Vi brukar göra planeringen tillsammans. Beroende av ålersgrupp finns olika aktiviteter. På vintern kan det vara lekland, bio, simhall eller få möjlighet att utveckla sin kreativitet.
Under sommaren kan vi t.ex. köra gokart, spela fotboll, bada, spela minigolf eller vistas ute i gräset med en bok. Vi gör utflykter till gårdar, Åland och Grisselhamn. Tid finns alltid till film, pyssel och bakning. Vi grillar utomhus året om. Vi åker tillsammans från kontoret i Danderyd.

Målsättningen är aktivitet och avkoppling i bra balans för att skapa en positiv upplevelse.

Malin Wiberg
Kollo är också korttidsverksamhet som vi har samtliga skollov. Vi är i naturmiljö på Väddö utanför Norrtälje. Stora möjligheter finns till vila och avkoppling men vi har även säsongsanpassade aktiviteter. Under sommaren kan vi ex. köra gokart, bada, spela spel och grilla. Vi gör även utflykter. På höst/vinter/vår går vi ex. på bio, besöker lekland och arbetar kreativt.
Aktiviteterna är utifrån deltagarnas ålder. Vi erbjuder dig en strukturerad och rolig ledighet tillsammans med andra deltagare. Kolloverksamheten är vanligtvis under en vecka och vi åker gemensamt från vår lokal i Danderyd. Vår målsättning är en positiv upplevelse att ta med sig hem efter ett lov.

Varför skall ni välja oss?

Vi har erfarenhet

Vi har utbildning och dokumenterad erfarenhet från skolan, korttidsverksamhet, sysselsättning, daglig verksamhet, boendestöd, handläggning och forskning.

Vi är noggranna

Strukturerat kvalitetsarbete sker för ständig utveckling av vår verksamhet. Kontinuerliga förbättringar skapar möjlighet att fokusera på det som gör skillnad.

Vi gör det där extra

Viktigt för vårt välbefinnande är våra mellanmänskliga relationer. Att se varje enskild individ. Ofta gör det lilla extra den stora skillnaden.